Zojuist is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke Boekverkopersbond bekendgemaakt dat Anne Schroën is aangesteld als directeur. Schroën was al sinds januari 2017 aan de slag als interim-directeur na het vertrek van Michael van Everdingen. Over de toekomst van de KBb zegt zij: “Uniek aan deze organisatie is dat ze opereert op het kruisvlak van economie, cultuur en politiek. Daar draait het om, in mijn beleving. Een overstijgende betekenis die niet te realiseren is door afzonderlijke leden. Ik vind het buitengewoon eervol dat ik daar een bijdrage aan mag leveren.”

Anne Schroën heeft sinds 2010 diverse directiefuncties bekleed binnen WPG, bij de uitgeverijen De Bezige Bij en A.W. Bruna. Daarvoor was zij onder andere werkzaam voor de uitgeverijen Contact, Atlas en J.M. Meulenhoff. Zij begon haar carrière in de branche bij boekhandel Scheltema en de CPNB. In 2016 was zij verantwoordelijk voor strategie en beleid van de productgroep boeken binnen winkelketen Bruna, waarna zij werd gevraagd voor de functie van interim-directeur bij de KBb.

Het bestuur besloot de aanstelling ad interim om te zetten naar een vast dienstverband. KBb-bestuurslid Caroline Damwijk: “Wij hebben het afgelopen jaar intensief met Anne samengewerkt. Daarin hebben wij haar leren kennen als een zeer betrokken, creatieve, scherpe, verbindende en enthousiaste directeur. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de KBb met de nieuwe directeur en de nieuwe strategie belangrijke en onderscheidende stappen gaat zetten”. De Ledenraad van de KBb laat bij monde van voorzitter Jos Boot weten zich volledig achter de aanstelling te scharen: “De Ledenraad is unaniem in haar enthousiasme over de aanstelling van Anne Schroën als directeur KBb.”