Beste leden van de KBb,

De op 12 januari aangekondigde verlenging van de lockdown tot en met dinsdag 9 februari komt niet als een verrassing, maar het is wel een harde klap. Allereerst natuurlijk omdat we het coronavirus nog niet onder controle hebben en de dreiging van nog meer besmettingen levensgroot is. Maar het betekent ook dat de boekhandels voorlopig gesloten blijven. En dat stelt de boekhandelaren voor steeds grotere problemen. We zien en voelen wat u doormaakt in deze zware en onzekere tijd.

De KBb doet er alles aan om de boekhandelaren te helpen zo snel en zo goed mogelijk de lockdown door te komen. Bestuur en directie van de KBb hebben doorlopend contact over de acties en lobby waar zowel voor als achter de schermen keihard aan wordt gewerkt om resultaten te boeken die u deze crisis door kunnen helpen. Er is dagelijks contact met de betrokken ministeries, waar nodig aansluitend bij andere branche-organisaties. Er wordt daarnaast nauw samengewerkt met de andere organisaties in het boekenvak, zoals GAU, CPNB, CB en Letterenfonds, bijvoorbeeld door ondersteuning van de nieuwe CPNB-campagne om de boekhandel onder de aandacht te houden van de consument.

We moeten deze crisis samen te boven komen. Waar dat kan maken we in de lobby en in de publiciteit graag gebruik van uw ideeën, ingangen en contacten, u vindt de contactgegevens van het bureau onder aan deze nieuwsbrief. Samen staan we sterker en zijn we nog zichtbaarder.

Wij wensen u veel sterkte in deze lastige tijd.

Bestuur Coöperatieve Koninklijke Boekverkopersbond U.A.
Rob Haans, voorzitter
Gretske de Jong