Beste boekverkopers,

Als bestuursvoorzitter van de Boekverkopersbond realiseer ik mij dat deze tijden uitermate ingewikkeld zijn voor u. Ik realiseer mij ook dat wij u, juist in deze tijd, moeten tonen wat de waarde is van onze organisatie. Ik ben daarom zeer verheugd u te melden dat CB zojuist heeft laten weten dat voor alle boekverkopers een uitstel van de betaaltermijn van 30 dagen is aangekondigd. Aan deze maatregel is de laatste dagen achter de schermen heel hard gewerkt door CB in nauw overleg met de KBb en de uitgevers, en ik ben Hans Willem Cortenraad en zijn mensen zeer erkentelijk dat zij dagelijks alles in het werk stellen om de boekhandel bij te staan. Ik kan niet genoeg benadrukken dat het CB met zijn functie in ons collectieve stelsel uniek is, en met deze stap maakt CB duidelijk dat zij hun verantwoordelijkheid nemen in deze crisis. Vermeld mag overigens dat ons lid Bol.com afziet van deze maatregel, en zij maken hiermee veel ruimte voor hun collega-boekverkopers in het veld. Ook daarvoor dank, het geeft blijk van solidariteit en maatschappelijk besef dat de directie van bol tot dit besluit is gekomen.

Ik wens u kalmte en wijsheid, en zorg voor uw naasten.
Blijf gezond, Rob Haans