Bestelfaciliteit buitenlandse boeken via Van Ditmar

Buitenlandse boeken website

Boekhandelaren en webwinkels brengen advies uit aan CB

Onlangs nodigde CB – in samenspraak met de KBb – boekhandels uit om advies te geven over een grossier buitenlandse boeken. Afgelopen maandag, 27 februari, was er daarom een bijeenkomst – bij de KBb in Bilthoven – waar een groep boekhandels en webwinkels sprak over de opties voor het beschikbaar houden van de aansluiting met het bestelassortiment buitenlandse boeken.

Uiteindelijk heeft CB, samen met de aanwezige boekhandels en webwinkels, de keus gemaakt om de bestaande aansluiting technisch helemaal intact te laten en het commerciële beheer van de aansluiting aan Van Ditmar over te dragen. Van Ditmar zal de bestelfaciliteit via CB beheren.

Samengevat:

  • Per 1 april blijft het bestelassortiment, het bestelproces, de levering en de facturatie 100% gelijk aan de bestaande situatie via het bestaande aansluitnummer. Dus geen IT-aanpassingen voor boekhandels en webwinkels.
  • Vooral de leversnelheid blijft optimaal, omdat op basis van de voorraadbeschikbaarheid bij meer (bestaande) grossiers besteld kan blijven worden.
  • Van Ditmar beschikt over een goede relatie met veel Nederlandse boekhandels. Het verzorgt voor veel winkels ook de automatische uitzet (vanuit Gilze) en heeft een Nederlandse klantenservice.
  • Van Ditmar gaat een commerciële (inkoop)relatie aan met de vijf grossiers en besteedt het aanbieden van artikelinformatie, het bestellen via CB-systemen, het leveren aan de boekhandel en het factureren uit aan CB.

Mathijs Suidman van CB verwoordde dit alles gisteren in een brief naar de klanten als volgt: ‘Ik wil alle betrokken boekhandels en de KBb bedanken voor het vruchtbare overleg. We hebben samen een goede oplossing kunnen vinden om het aanbod buitenlandse boeken via CB in stand te houden. De opmerkingen en tips over onder andere artikelinformatie en voorraden van buitenlandse boeken in Culemborg zullen wij uiteraard in onze nieuwe samenwerking met Van Ditmar bespreken.’

2019-01-05T11:49:34+00:0028-02-2017|Nieuws|