De Boekenweek 2021 wordt in verband met corona verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart is er dus geen Boekenweek, maar het zal wel een week vol boeken worden. In die week worden er onder de titel ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ verschillende on- en offline activiteiten georganiseerd waarmee het boek gevierd wordt en iedereen wordt opgeroepen om zijn of haar favoriete boekhandel te blijven steunen. De Boekenweek zelf zal in de zomer plaatsvinden als de boekhandels en bibliotheken weer volledig open zijn. Vanwege de pandemie kunnen de start en afsluiting van de Boekenweek, het traditionele Boekenbal en de vrij reizen dag van hoofdsponsor NS, deze editie niet doorgaan.

Het voorwoord van de Boekenweek vindt plaats in de originele periode van de Boekenweek, van zaterdag 6 tot en met zondag 14 maart. Dit alles om de lezers ook in maart te laten zien welke prachtige boeken er te koop zijn en hen op te roepen hun favoriete boekhandel te blijven steunen.

De KBb is blij dat hiermee ruimte ontstaat voor boekhandels om -zodra ze de deuren weer mogen openen- hun winkel weer op orde te krijgen en zo het feest van de Boekenweek verantwoord te kunnen vieren.

Het volledige persbericht over de Boekenweek 2021 vindt u hier.