De nieuwe coronamaatregelen blijken bij sommige boekhandelaren tot onduidelijkheid te leiden; met name het afschaffen van de koopavond roept vragen op. Graag verhelderen wij het voor u.

Alle winkels (behalve die in de levensmiddelenbranche) moeten om 20.00 uur sluiten. Er mogen dus na 20.00 uur geen klanten meer in uw winkel zijn – ook niet voor besloten bijeenkomsten zoals lezingen of privé koopavonden!

Om extra spreiding mogelijk te maken, kunt u uw winkel op meer avonden tot 20.00 uur open laten, al dan niet voor besloten koopavonden. In zulke gevallen adviseren we u goede afspraken te maken met uw collega-ondernemers, zodat de veiligheid en spreiding gegarandeerd blijven.

Wat betreft het gebruik van mondkapjes door uw personeel: zowel klanten als personeelsleden wordt geadviseerd een mondkapje te gebruiken; het is dus (nog) geen verplichting, ieder is vrij om hier wel of geen gehoor aan te geven.

Of verplicht gebruik van mondkapjes straks ook voor personeelsleden (achter een glazen scherm) zal gelden, is nu nog niet duidelijk. Daarvoor moet eerst nog een juridische toetsing plaatsvinden. Zodra hierover meer duidelijk is, laten we het u weten.