Wat betekent dit voor de boekhandel?

op 14 december jongstleden zijn de nieuwe Corona-maatregelen bekendgemaakt door premier Rutte. Nederland gaat in een lockdown vanaf 15 december 2020. Praktisch alle retailers gaan dicht, behalve onder meer supermarkten en apothekers. Deze sluiting zal duren tot en met dinsdag 19 januari 2021.

In de voorbije maanden, maar ook de afgelopen weken en dagen is er veelvuldig contact geweest met de diverse overheden. Desondanks is er gekozen voor een harde lockdown en wordt de boekhandel niet geschaard onder de essentiële winkels. Dit betekent dat ook boekhandels tot en met 19 januari de deuren moeten sluiten.

Helaas moeten wij u melden dat het maken van een afhaalbalie ook niet is toegestaan. Indien u een postagentschap of bank in de winkel hebt, mag dat gedeelte open blijven, maar mag u de overige winkelactiviteiten niet uitvoeren. Uiteraard is het aannemen van bestellingen per mail of telefoon of anderszins wel toegestaan, mits deze bij de consument worden thuisbezorgd.

Wij begrijpen dat dit een harde boodschap is. De KBb zal de komende periode contact blijven houden met de diverse instanties om verdere uitwerkingen en/of aanpassingen direct met u te kunnen delen.

Mocht u behoefte hebben aan meer informatie, schroom dan niet contact met ons op te nemen.