O&O Fonds Boek en Kantoor

O&O Fonds Boek en Kantoor2019-01-05T11:46:50+00:00

In de in 2014 afgesloten CAO 2014-2016 hebben de werkgevers (samen met Novaka en de Coöperatieve Koninklijke Boekverkopersbond U.A.) en de werknemers (samen met Dienstenbond CNV) de afspraak gemaakt dat er een Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling voor de Boekhandel & Kantoorvakhandel, kortweg O&O Fonds Boek en Kantoor, wordt opgericht. De gezamenlijke kantoorvakhandelaren vullen het fonds door jaarlijks 0,3 procent van de bruto loonsom beschikbaar te stellen.

Het O&O Fonds Boek en Kantoor is een zelfstandige organisatie met een eigen bestuur en CAO. De CNV, de Coöperatieve Koninklijke Boekverkopersbond U.A. en Novaka zijn vertegenwoordigd in het bestuur. Het O&O Fonds Boek en Kantoor zorgt ervoor dat de stimuleringsmaatregelen worden betaald. Het fonds verzamelt en beheert het geld en legt verantwoording af aan het ministerie over de besteding van de subsidie.

Het O&O Fonds Boek en Kantoor werkt vanuit het kantoor van Novaka in Amsterdam. Daar zit ook de helpdesk die speciaal is ingericht om vragen over het O&O Fonds Boek en Kantoor te beantwoorden. De helpdesk is via mail info@oenofondsboekenkantoor.nl bereikbaar en telefonisch op telefoonnummer 020 2400727 (tussen 9.00 en 12.30 uur).

CAO
De arbeidsvoorwaarden van de ruim 6500 werknemers in de boekensector zijn vastgelegd in de CAO voor de Boekhandel & Kantoorvakhandel, afgesloten door de Coöperatieve Koninklijke Boekverkopersbond U.A., Novaka en de CNV Dienstenbond.
CAO