‘Geef mij maar een boek’ weer van start

Geef mij maar een boek website

Ronja de roversdochter en Raad eens hoeveel ik van je hou speerpunt komende actie

Afgelopen week is aan alle boekhandelaren een brief gestuurd over de komende editie van ‘Geef mij maar een boek’. Wat twee jaar geleden begon met Oorlogswinter van Jan Terlouw, heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, en leidt nu zelfs tot twee nieuwe actienamen: ‘Geef een boek cadeau’ en ‘Geef een prentenboek cadeau’.

Het afgelopen jaar heeft een groot aantal organisaties en instellingen uit het onderwijs, de kinderopvang en de wereld van de leesbevordering en de laaggeletterdheid zich bij het initiatief aangesloten. Ook kranten, tijdschriften, radio en tv doen graag mee. Dat betekent dat wat oorspronkelijk een initiatief was voor en door boekverkopers nu bezig is uit te groeien tot een breed gedragen landelijk initiatief.

Alleen te koop in de boekhandel
De boeken kunnen uitsluitend worden gekocht in de boekhandel. Het kinderboek is dit jaar de (voor)leesklassieker Ronja de roversdochter, van uitgeverij Ploegsma. Het prentenboek is Raad eens hoeveel ik van je hou van Walker Books en Lemniscaat, een van de meest geliefde prentenboeken. Kinderboek en prentenboek kosten elk twee euro.

Spaarpotje, posters en slingers
Alle deelnemende boekhandels krijgen net als vorig jaar een pretpakket met slingers en posters, maar ook een Kinderen van de Voedselbank-spaarpotje waarin klanten die zelf een boek kopen ook twee euro kunnen doneren voor een kind dat anders geen boeken krijgt. Zo kan iedereen bijdragen aan het doel van deze actie.

Bestellingen
De boekhandel kan zelf bestellingen invoeren in CB Online. De inkoopkorting per pakket is vastgesteld op 10% DIO. Boeken kunnen alleen per pakket worden besteld, zonder recht van retour.
De uiterste besteldatum is 10 januari. En op = op.

Verschijningsdata
Ronja de roversdochter verschijnt op 9 februari.
Raad eens hoeveel ik van je hou verschijnt op 3 april.

 

2019-01-05T11:48:18+00:0005-12-2017|Nieuws|