Op dinsdag 1 oktober 2019 vindt het Kinderboekenbal plaats in Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam. De CPNB nodigt iedereen in het kinderboekenvak van harte uit om de Kinderboekenweek gezamenlijk af te trappen.

Het Kinderboekenbal is het openingsfeest van de 65ste Kinderboekenweek (2 t/m 13 oktober). Het thema is dit jaar ‘Voertuigen: Reis mee!’. Het Kinderboekenbal is een gala-avond voor volwassenen werkzaam in het kinderboekenvak.  Het programma van de avond zal inhoudelijke aandacht geven aan onder andere de bekroonde titels van de Zilveren Griffels en Penselen. De Boekensleutel, het Gouden Penseel en de Gouden Griffel worden uitgereikt tijdens het zaalprogramma. Na het zaalprogramma is er volop gelegenheid om te proosten, te dansen en te praten.

De volgende ochtend wordt de echte start van de Kinderboekenweek gevierd met een programma speciaal voor kinderen op locatie – en in aanwezigheid van Kinderen voor Kinderen.

Boekverkopers kunnen zich uiteraard ook opgeven om bij het Kinderboekenbal aanwezig te zijn. De inloop is vanaf 19:00 uur, het programma begint om 20:00 uur en duurt tot 21:30. Het Kinderboekenbal eindigt om 00:00 uur. Mocht u in aanmerking willen komen voor een uitnodiging dien dan uiterlijk maandag 19 augustus per e-mail een verzoek in bij Liesbeth Hans: l.hans@cpnb.nl

Eén toegangsbewijs geldt voor 2 volwassenen. De kosten per toegangsbewijs zijn € 75,- (excl. BTW).