Nadine Mussert – Boekverkoper van het Jaar

bkvk vh jr liggend

Op 28 augustus j.l. werd door juryvoorzitter Jaap Robben de winnaar van de Elspeet Boekverkoper van het Jaar-verkiezing bekendgemaakt. De felbegeerde Albert Hogeveen Bokaal ging naar Nadine Mussert, boekhandelaar en eigenaar van Boekhandel Van der Meer in Noordwijk.

De jury is onder de indruk van de prachtige, levendige winkel. “Wie Boekhandel van der Meer binnenkomt, blijft eerst even staan. Om te denken: wow! Dit is een paradijs voor boekenliefhebbers.” Daarnaast wordt Nadine geprezen om haar durf en ondernemerschap. Zij nam de boekhandel, waar ze sinds 2013 werkt, in het voorjaar van 2018 over. “Ze zoekt daarbij naar nieuwe verbindingen en samenwerkingen, zonder uit het oog te verliezen dat het om boeken gaat. Dit is ondernemerschap van deze tijd.” De jury roemt Nadine om haar ambitie, energie en originaliteit. “Ze is niet alleen een goede verkoper, of een goede ondernemer, ze is het allebei. Nadine bindt jonge lezers en trekt niet-lezers naar binnen. En de boekenliefhebber kan bij haar zijn hart ophalen.”

Stichting Elspeet organiseert jaarlijks de Boekverkoper van het jaar-verkiezing om de enthousiaste, servicegerichte boekhandelaar te belonen voor zijn of haar werk. De winnaar ontvangt de door beeldend kunstenaar Jean Paul Michel ontworpen Albert Hogeveen Bokaal, vernoemd naar de illustere boekverkoper Albert Hogeveen. De prijs werd dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt.

2019-01-05T11:47:32+00:0005-09-2018|Nieuws|