Beste ondernemers,

Laat ik beginnen met u een voorspoedig en gezond 2021 te wensen. Ik hoop dat het  een jaar van creativiteit en veerkracht wordt.

We realiseren ons dat dit jaar begonnen is met veel onzekerheden en dat de situatie ronduit zorgwekkend is. U kijkt, net als wij, handenwringend naar de besluiten van de regering. Vanuit KBb spreken we dagelijks met de betrokken ministeries, en er is overleg met collega-brancheorganisaties. Zoals u van ons gewend bent, koppelen we, zodra er formeel nieuws te melden is, dit naar u terug. Wij zitten niet op onze handen, maar  de besluitvorming vindt uiteindelijk in het kabinet plaats.

We stellen onophoudelijk vragen over de regelingen, de uitvoering daarvan, het afhaalloket, de essentiële functie van de boekhandel en zoveel meer. We krijgen de laatste dagen herhaaldelijk de boodschap terug dat de gezondheidszorg nu alle prioriteit krijgt, en dat er pas bij zichtbare verbetering in de besmettingen ruimte ontstaat voor andere gesprekken. Wij voorzien dan ook geen versoepelingen voor 19 januari aanstaande. Onze lobby richt zich daarom nu ook op de periode daarna.

Wij beseffen dat dit voor u een hard gelag is, want zoveel liever had ik al van perspectief gesproken. Zodra dat kan, hoort u direct van ons. En hoewel het begrijpelijk is dat u contact met ons zoekt, hebben wij momenteel grote moeite om alle binnenkomende vragen te beantwoorden. Ik vraag daarom om uw begrip als een antwoord even duurt. Wij werken als nooit tevoren voor alle boekverkopers, daar kunt u zeker van zijn.

Tot zeer binnenkort, en voorwaarts maar weer,
Namens allen van KBb,
Anne Schroën
schroen@boekbond.nl