Vanaf 1 januari 2019 kunt u weer stemmen voor de Boekhandelsprijs: welke van uw favoriete oorspronkelijk Nederlandstalige roman verdient wat u betreft een nog groter publiek?

In 2015 organiseerde de Stichting Nederlandse Boekhandelsprijs de eerste editie, die werd gewonnen door Jaap Robben met Birk. In 2016 was Alex Boogers met Alleen met de goden de winnaar. In 2017 werd Liz Spits Het Smelt bekroond en in 2018 was het Wees onzichtbaar van Murat Isik dat door de Nederlandse boekverkopers aangewezen werd als mooiste roman het jaar.

Alle vier winnaars kwamen op het moment van de verkiezing overeen met het profiel dat hierboven geschetst is: een verborgen parel  die door het vak erkend wordt, maar nog niet is opgepikt door het grotere publiek. Dat dit is gelukt, is te zien aan het feit dat beide titels na de toekenning van de Nederlandse Boekhandelsprijs in de Bestseller60 belandden. Ook de limited editions van beide boeken waren zeer snel uitverkocht.  Vertaalrechten, verfilmingen en vele herdrukken vielen beide edities ten deel. Murat Isik won daarnaast uiteraard ook de Libris Literatuurprijs en behaalde in de loop van 2018 de magische grens van 100.000 verkochte exemplaren.

Er kan gedurende de gehele maand januari gestemd worden.

Stemmen kan via deze link.